Transporteur Jost neemt TTS over

©Jost Group

De Luiks-Luxemburgse transporteur Jost heeft zijn sectorgenoot TTS overgenomen. Het familiebedrijf groeit daardoor tot 2.300 personeelsleden en 3.000 opleggers.

Jost Group, een van de grootste transportbedrijven van het land, krijgt er met het Luikse TTS een nieuwe activiteit bij: het transport via tankwagens van chemische producten, petroleum asfalt en voedingsmiddelen. Het bedrijf telt 260 personeelsleden, 200 trekkers en boekte vorig jaar een omzet van 43 miljoen euro.

TTS, dat ruim 40 jaar bestaat en met opvolgingsproblemen kampte, heeft naast zijn zetel in Luik ook vestigingen in Italië en Slovakije.

Jost, bekend van zijn blauw-groene vrachtwagens met gele kangoeroe, is oorspronkelijk afkomstig uit de Oostkantons, maar verhuisde zijn hoofdzetel in 2008 naar Luxemburg. Die verhuis was ook het startschot voor een grote groeisprong. Sindsdien deed de groep die geleid wordt door Roland Jost een tiental overnames, van Vlaamse transportbedrijven tot logistieke sites. Het is vooral actief rond de luchthaven van Luik en in de Antwerpse haven.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud