TVH neemt Deerlijkse verdeler van batterijen over

Dominiek Valcke staat na de splitsing van TVH-groep aan het hoofd van TVH Parts. ©Thomas De Boever

TVH, de West-Vlaamse wereldspeler gespecialiseerd in onderdelen van heftrucks en industriële voertuigen, neemt Battery Supplies over, een Deerlijkse batterijenspecialist met een omzet van 46 miljoen euro en 80 werknemers.

TVH, het miljardenbedrijf van de West-Vlaamse familie Thermote, neemt Battery Supplies volledig over. Het bedrijf was al in handen van de families Thermote en Vanhalst, maar komt nu onder de vleugels van TVH Parts Holding. Battery Supplies heeft dochterondernemingen in het Franse Meyzieu (Battery Supplies France) en het Duitse Erftstadt (BATTEC Batterie Vertrieb).

TVH Parts Holding is wat overblijft na de afsplitsing van Mateco, de verhuurder van hoogtewerkers en heftrucks die nu volledig in handen is van Pascal Vanhalst. De families Thermote en Vanhalst besloten vorig jaar de groep onder elkaar te verdelen, waarbij elke familie zijn eigen weg ging. De familie Thermote kreeg 60 procent van TVH Parts in handen. Voor de overige 40 procent, eigendom van Pascal Vanhalst, wordt nog een koper gezocht.

80
werknemers
Het overgenomen Battery Supplies telt 80 werknemers en is goed voor een jaaromzet van meer dan 43 miljoen euro.

Battery Supplies, opgericht in 1999, profileert zich als een onestopshop voor de levering van batterijen, batterijladers en -accessoires, en de daarbij behorende onderhouds- en reparatiediensten. Het verdeelt ook thuisbatterijen en laadpalen voor elektrische voertuigen.

Het heeft 80 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van meer dan 43 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over een database van 54.000 referenties. De onderneming blijft autonoom opereren, onder leiding van het huidige managementteam.

'We zijn ons ervan bewust dat de behoefte aan batterijen en aanverwante producten door de toenemende elektrificatie in onze kernmarkten almaar belangrijker zal worden - en zelfs kan worden uitgebreid tot buiten onze bestaande markten', zegt Dominiek Valcke, CEO van TVH Parts Holding. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud