Uber: 'Absoluut geen begrip voor Brusselse regering'

Uber komt ook naar Antwerpen.

De alternatieve taxidienst Uber herhaalt zijn engagement om naar Antwerpen te komen. Dat meldt de general manager van Europa Pierre-Dimitri Gore-Coty aan De Morgen. In het gesprek haalt Gore-Coty ook uit naar het Brusselse verzet tegen Uber. 'Men is bezig met een beschadigingscampagne tegen Uber'.

De formule van Uber verovert de wereld. Via een smartphoneapplicatie komen passagiers in contact met chauffeurs. Elk aspect van de rit, van een taxi bestellen tot betalen bij de chauffeur, wordt afgehandeld via de smartphoneapp. In BelgiĆ« is Uber al aanwezig in Brussel, maar binnenkort trekt de dienst ook naar Antwerpen, zo zegt de Europese chef Pierre-Dimitri Gore-Coty aan De Morgen. Daarmee herhaalt hij een eerder bekend engagement van de dienst. 

'Onze ambitie bestaat erin om eender welke grootstad in de wereld aan te doen. Antwerpen maakt daar uiteraard deel van uit. Ik weet nog niet of iemand uit ons expansieteam een dossier voorbereidt, maar wees maar zeker dat ook Antwerpenaars binnenkort van onze Uber-chauffeurs kunnen gebruik maken', stelt Gore-Coty. 

Gore-Coty komt in het gesprek ook terug op het verzet van Brussels minister van Openbaar Vervoer Brigitte Grouwels tegen de dienst. Die trok ten strijde tegen de dienst, omdat Uber-chauffeurs niet dezelfde regels volgens als de meer klassieke taxichauffeurs. Op dit ogenblik geldt er een activiteitsverbod tegen Uber, maar daar trekt het bedrijf zich niets van aan. 'Het is perfect legaal om van onze app in Brussel gebruik te maken. Geen enkel Brussels taxibedrijf dat voor Uber werkt, is door de rechtbank reeds illegaal verklaard'. 

Gore-Coty haalt ook stevig uit naar de houding van de Brusselse regering. 'Ik kan absoluut geen begrip opbrengen voor de houding van de Brusselse regering. Momenteel is die bezig met een beschadigingscampagne tegen Uber. Een kruistocht tegen ride-sharing die ingaat tegen de wensen van de consument. Van onze gebruikers krijgen we massale steun: niet doorzetten is geen optie'. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud