Uber kreeg bijna 6.000 meldingen van seksueel misbruik in de VS

De taxiapp Uber. ©REUTERS

Uber heeft de voorbije twee jaar in de Verenigde Staten bijna 6.000 meldingen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door chauffeurs of passagiers van de taxiapp. Daarbij waren ruim 450 gevallen van verkrachting.

Dat staat in een langverwacht veiligheidsrapport over de afgelopen twee jaar dat het Amerikaanse bedrijf donderdag heeft gepubliceerd. Van de mensen die seksueel misbruik rapporteerden, was ongeveer de helft passagier en de helft chauffeur. De 5.981 beschuldigingen lopen uiteen van ongewenst zoenen tot verkrachting.

Uber verzorgde 1,3 miljard ritten in de VS in 2018. De afgelopen twee jaar zijn ongeveer 50 mensen om het leven gekomen door ongelukken tijdens een Uber-rit. Daarnaast kwamen vorig jaar negen mensen in een Uber om het leven door fysiek geweld. Dat waren er in 2017 tien.

'Uber is een afspiegeling van de samenleving', reageerde juridisch directeur Tony West. 'Het trieste, ongelukkige feit is dat seksueel geweld vaker voorkomt in onze samenleving dan mensen denken. Mensen praten er niet graag over.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud