Advertentie

Uber lanceert nieuwe carpooltoepassing

©ANP

Uberpool laat reizigers die dezelfde route nemen toe samen een taxi te nemen. 'Daardoor besparen passagiers 40 procent per rit', klinkt het bij de taxidienst.

De alternatieve taxidienst Uber lanceert een nieuwe toepassing, als toevoeging aan zijn bestaande diensten. Met de nieuwe toepassing, Uberpool, kunnen passagiers hun rit delen met mensen die langs dezelfde route moeten.

Het idee is simpel: 'Hoe meer passagiers in een auto, hoe goedkoper de rit.' Volgens het bedrijf wordt de rit daardoor 40 procent goedkoper. De nieuwe toepassing gaat na of er mensen opgepikt kunnen worden om de taxirit te delen.

Uberpool past in de langetermijnvisie van het bedrijf om in zo'n goedkope en betrouwbare transportdiensten te voorzien dat de aankoop van auto's overbodig wordt.

Sociaal experiment

Het project zal vanaf 15 augustus proefdraaien in San Francisco. Ook Google wordt betrokken in de testfase. 'Google deelt onze visie op een energie-efficiënter, filevrij en groener verkeer', klinkt het bij de taxidienst. De keuze voor Google bevestigt de samenwerking tussen de twee bedrijven. Google integreerde Uber eerder al in zijn 'Google Maps' voor iOS en Android.

Uber ziet in Uberpool ook een 'sociaal experiment'. De taxidienst is benieuwd naar de interactie tussen passagiers die elkaar niet kennen. 'Wanneer is dat leuk, en wanneer is dat vervelend?', vragen ze zich af.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud