Uber-rivaal Gett mikt op beursgang in 2020

Gett richt zich met zijn app vooral op traditionele taxidiensten, zoals de 'black cabs' in Londen. ©EPA

De alternatieve taxidienst, die zich vooral op zakelijke klanten richt, tankt in afwachting nog 200 miljoen dollar bij.

Gett, dat in tegenstelling tot Uber of Lyft voornamelijk wil gebruikmaken van traditionele taxidiensten zoals de 'yellow cabs' in New York of de 'black cabs' in Londen, schroeft daarmee zijn ambities wat terug. Midden maart had oprichter Dave Waiser aan Financial Times laten verstaan dat Gett nog in de loop van dit jaar naar de beurs zou trekken. 

Voor hij een definitieve beslissing zou nemen, wilde Waiser toen afwachten hoe de beursgang van de alternatieve taxidienst Lyft zou uitdraaien. Niet al te best, is intussen wel duidelijk geworden. Lyft maakte zijn debuut op 28 maart op de New Yorkse Nasdaq-beurs. Sindsdien is het aandeel met 22,5 procent in waarde gezakt. 

Uber tempert verwachtingen

Ondertussen stoomt ook Uber zich klaar om later deze maand Wall Street te bestormen. Eind april stelde Uber dat het bij zijn beursgang wellicht zo'n 91,5 miljard dollar waard zou zijn, beduidend minder dan de 120 miljard dollar waar zakenbanken eerder die maand nog op hadden gemikt. Door de belabberde prille beurscarrière van Lyft schroefde ook Uber zijn ambities terug.

Gett, waarin ook de Duitse autobouwer Volkswagen een belang heeft, is beduidend kleiner dan Uber of Lyft. De van oorsprong Israëlische groep, nog altijd verlieslatend, wordt na de jongste kapitaalronde 1,5 miljard dollar waard geacht. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud