Advertentie

Ubidata haalt 2 miljoen op en koopt containertracker Track4C

Ubidata en Track4C maken onder meer oplossingen om containers te tracken. ©REUTERS

Het Brusselse Ubidata, een ontwikkelaar van telematicaoplossingen voor de transportsector, heeft twee miljoen euro opgehaald en neemt de Antwerpse start-up Track4C over.

Ubidata kan via satelliet monitoren of chauffeurs in de transportsector hun voertuig optimaal gebruiken. Na een kapitaalronde van drie miljoen euro een jaar geleden haalde het bedrijf nu nog eens twee miljoen op bij de bestaande aandeelhouder BMF en bij twee nieuwe investeerders, Cytiholding en het Gentse fonds Qbic Venture Partners.

Ubidata wil zich met het geld sneller internationaal uitbreiden. Volgens het bedrijf neemt de vraag naar telematica in het weg- en spoorvervoer snel toe. Ook is er veel vraag naar mobiele toepassingen voor het beheer van chauffeurs en vracht. Ubidata kijkt vooral naar de farma- en voedingssector. Daar zijn grote opportuniteiten omdat er nog weinig telematicatechnologie gebruikt wordt.

Het Belgische bedrijf neemt alvast het drie jaar oude Aartselaarse bedrijfje Track4C over, dat onder meer gefinancierd was door iMinds, het IWT en de Gentse universiteit. Track4C ontwikkelt oplossingen voor het identificeren en opvolgen van containers met geconnecteerde sensoren.

‘Met deze overname verwerven we ook intellectuele eigendom voor projecten in de groeiende markt van het container fleet management. Dat geeft ons toegang tot grote vloten, zodat we over een echt multimodaal aanbod beschikken’, zegt CEO Paul Havelange van Ubidata.

Ubidata werd in 2003 opgericht door Gérard Materna (momenteel CTO) en Dave Engel (verkoopdirecteur). In 2008 kwam Paul Havelange (managing director) aan boord als derde vennoot. Het bedrijf was in 2013 (laatst beschikbare jaarrekening) nipt winstgevend, met een brutomarge van ruim een miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud