VGP werpt zich op Nederlandse magazijnen

Een logistieke site in Tsjechië ontwikkeld door VGP ©VGP

De vastgoedontwikkelaar VGP heeft zijn eerste project beet in Nederland, dat zich steeds meer profileert als het mekka voor logistiek vastgoed.

VGP heeft ruim 267.000 vierkante meter grond gekocht in Park 15 Logistics, een logistieke site in het oosten van Nederland. De percelen moeten op termijn toelaten zowat 150.000 vierkante meter verhuurbare oppervlakte te ontwikkelen.

Jan Van Geet, de CEO van de VGP Groep: 'We zijn erg blij dat we een uitstekende locatie in Nederland hebben kunnen verwerven en we hebben nog een bijkomende locatie geïdentificeerd in Nederland waarvoor de onderhandelingen in de eindfase zitten. Dit vormt een solide basis om onze ontwikkelingsactiviteiten in Nederland te starten.'

Park 15 Logistics, waar Lidl een eigen distributiecentrum bouwt, is gelegen tussen Nijmegen en Arnhem, en profiteert van gemakkelijke toegang via de weg, het spoor en het water naar Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied.

Nederland

VGP volgt met zijn investering het voorbeeld van beursgenoteerde sectorgenoten als WDP en Montea. In Nederland schieten logistieke centra en magazijnen als paddenstoelen uit de grond als gevolg van de opmars van de e-commerce. In België is dat niet het geval. Zelfs in het logistieke hart van België, op de as Brussel-Antwerpen, is sprake van 240.000 vierkante meter leegstand. 

VGP, dat sinds 2007 op de Brusselse beurs noteert, legde zich oorspronkelijk toe op logistieke projecten in Centraal- en Oost-Europa: Tsjechië, Roemenië, Hongarije, Slovakije en Letland. Ook Duitsland en Spanje kwamen daar bij. In Duitsland bouwde VGP bijvoorbeeld een distributiecentrum voor de distributiereus Amazon.  

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect