Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX toe

Een Boeing 737 MAX tijdens een mediavoorstelling in december 2015 ©REUTERS

Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd.

‘Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht’, laat de vliegtuigmaker weten.

Wanneer Boeing de fouten in de software heeft ontdekt, zegt de Amerikaanse constructeur niet.

Bij twee ongelukken met de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de neus van het vliegtuig naar beneden bleef drukken.

Betere opleiding

Volgens Boeing zullen de aanpassingen in de vluchtsimulatiesoftware een betere opleiding van de piloten mogelijk maken.

Momenteel is er in de Verenigde Staten maar één vluchtsimulator specifiek voor de 737 MAX, en die is eigendom van Boeing. In buurland Canada zou ook Air Canada over zo’n simulator beschikken. Grote klanten als Southwest en American Airlines hebben een MAX-simulator besteld maar zullen het apparaat was tegen het einde van het jaar krijgen.

De inspanningen van Boeing om de problemen met de 737 MAX op te lossen lijken dus te focussen op de vorming van de piloten, eerder dan op een aanpassing van de vliegsoftware van het toestel. Alle Boeings 737 MAX staan momenteel wereldwijd aan de grond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud