Brussels Airlines breidt zomeraanbod uit

Legoland is één van de trekpleisters van Billund ©EPA

Brussels Airlines bedient vanaf volgende zomer zes extra bestemmingen vanuit Brussel, twee daarvan zijn nieuw voor Brussels Airport.

Het aanbod van de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij wordt vanaf volgende zomer aangevuld met het Russische Sint-Petersburg, het Corsicaanse Calvi, het Sardijnse Olbia, het Kroatische Dubrovnik, Lourdes en het Deense Billund. Enkel de twee eerste bestemmingen worden nog niet rechtstreeks bediend vanuit Zaventem.

Op Olbia, Dubrovnik en Lourdes komt Brussels Airlines in directe concurrentie met Jetairfly. De laagste tarieven die Brussels aanbiedt op die routes zijn volgens het persbericht 69 euro, heen en terug. Alleen zijn die vandaag (nog) niet boekbaar, zo ondervond de redactie. Bij Jetairfly kan dat al wel, zij het met minimumtarieven die een stuk hoger liggen dan die 69 euro.

Maar het is vooral Billund dat een moneymaker kan worden. Vandaag vliegt enkel Sun-Air daarop, voor rekening van British Airways. Wie vandaag bij BA een ticket boekt op 6 april 2015 met terugvlucht de dag nadien, betaalt nu al 593 euro. Die prijzen zullen dan wel zakken met de komst van Brussels, maar voldoende interessant blijven voor de carriers en interessant worden voor de klant.

Op een reeks andere bestaande routes gaat Brussels Airlines de wekelijkse frequentie verhogen onder meer Faro (van 5 naar 6) en Sevilla (3 naar 4). Eerder kondigde de luchtvaartmaatschappij voor september een groei aan van 19,5 procent tot ruim 666.000 passagiers. Over de eerste 9 maanden vervoerde het bedrijf ruim 600.000 extra passagiers. 

Of dat volstaat om weer uit de rode cijfers te komen valt te bezien, CEO Bernard Gustin mikt pas voor 2015 op een positief resultaat, al sloot hij eerder een break even voor dit jaar niet uit.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect