Brussels Airlines schrapt alle vluchten op 13 februari

©BELGA

Brussels Airlines schrapt 222 vluchten op de nationale stakingsdag. Daardoor moeten 16.000 passagiers op zoek naar een noodoplossing.

'Op basis van de beschikbare informatie over de vermoedelijke omvang van de nationale staking op woensdag 13 februari gaat Brussels Airlines ervan uit dat de operaties vanop Brussels Airport ernstig getroffen zullen zijn door de industriële acties van verschillende stakeholders', zegt Brussels Airlines.

16.000
passagiers
Brussels Airlines schrapt alle 222 vluchten op 13 februari. Dat treft meer dan 16.000 passagiers.

De luchtvaartmaatschappij schrapte eerder al twee derde van de vluchten tijdens de stakingsdag, en trekt nu ook een streep door de resterende. 'Het volledige programma van 13 februari, met 222 vluchten, wordt geannuleerd. Dat heeft gevolgen voor de reisplannen van meer dan 16.000 passagiers.'

TUI

Bij de luchtvaartmaatschappij TUI Fly zijn woensdag 36 vluchten gepland van en naar België, verspreid over de verschillende luchthavens. De maatschappij bekijkt de opties voor die vluchten, zoals uitwijken naar buitenlandse luchthavens. 'Er is nog geen beslissing genomen',  zegt TUI-woordvoerster Sarah Saucin.

De woordvoerster wijst erop dat TUI Fly niet de gewoonte heeft vluchten te schrappen. Er wordt eerder gekeken naar andere mogelijkheden, zoals uitwijken naar andere luchthavens. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud