Brussels Airlines vliegt naar winst

©Reporters / Attal

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines boekte vorig jaar een nettowinst van 12,8 miljoen euro. Het aantal passagiers steeg voor het eerst boven 10 miljoen.

Dat blijkt vrijdag uit de jaarcijfers die werden gepubliceerd op de website van de Nationale Bank.

Brussels Airlines, een onderdeel van de Lufthansa-groep, vervoerde vorig jaar 10,03 miljoen passagiers, ruim 10 procent meer dan in 2017. Dat was onder meer te danken aan de overname van de meeste activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium, waardoor veel vakantiebestemmingen aan het aanbod werden toegevoegd.

De omzet ging 12 procent hoger, tot ruim 1,5 miljard euro. Dat leverde een operationele winst op van 7,6 miljoen euro en een nettowinst van 12,8 miljoen euro.

Aanslagen

Brussels Airlines merkt wel op dat een eenmalige meevaller een grote rol speelde. Er werd een minnelijke schikking getroffen met de verzekeringsmaatschappijen in de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016, waardoor 17 miljoen euro kon worden bijgeschreven in het operationeel resultaat.

De jaarcijfers werden opgesteld volgens de Belgische boekhoudnormen. Volgens diezelfde normen leed Brussels Airlines in 2017 een nettoverlies van bijna 62 miljoen euro. 

Jobs

Het aantal banen bij Brussels Airlines groeide vorig jaar fors, met ruim 11 procent tot 3.512 werknemers. Voor bij het vliegend personeel kwamen er jobs bij.Het aantal piloten  steeg met  15 procent tot 629 en het cabinepersoneel zwol met 23 procent aan tot 1.518 werknemers.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud