Brussels Airlines kiest toch voor India

Exact negen jaar geleden ging Jet Airways van start met Mumbai-Brussels-Toronto. Brussels Airlines nam Toronto al over, volgend jaar komt daar Mumbai bij. ©BELGA

Vanaf maart 2017 vliegt de Belgische luchtvaartmaatschappij tussen Brussel en Mumbai. Een jaar nadat Jet Airways die verbinding schrapte en naar Amsterdam verhuisde.

Nadat de Indiase luchtvaartmaatschappij in maart van dit jaar Zaventem verliet, liet de Belgische luchtvaartmaatschappij al snel weten dat ze belangstelling had om in het 'gat' te springen dat de Indiase concurrent achterliet op onze nationale luchthaven.

Of beter: gaten. Met Brussels Airport als hub verbond Jet Airways ons land nonstop met Toronto, Newark (New York), Mumbai en New Delhi. Toronto werd begin april, kort na de aanslagen, al opgenomen in het aanbod van Brussels Airlines in samenwerking met Star Alliance partners als Air Canada. Mumbai had wat meer voeten in de aarde, een beslissing, aangekondigd voor april, liet lang op zich wachten.

'Mumbai is de op twee na belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België'
Lars Redeligx
commercieel directeur Brussels Airlines

Van bij de aanvang was duidelijk dat Brussels Airlines zonder lokale partner op de grote, maar moeilijke Indiase markt, niet aan het avontuur wou beginnen. Maar de gesprekken met Air India, ook een lid van de marketingalliantie Star Alliance, werden blijkbaar succesvol afgerond, zodat Mumbai vanaf maart in het netwerk van Brussels Airlines komt. 'De vraag naar rechtstreekse vluchten voor zowel passagiers als cargo is groot. Mumbai is met meer dan 50.000 passagiers per jaar de op twee na belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België', zegt Lars Redeligx, CCO van Brussels Airlines in een mededeling.

Door het akkoord met Air India zullen reizigers vanuit België vlot kunnen overstappen op binnenlandse vluchten naar andere Indiase steden. Omgekeerd kunnen reizigers vanuit India makkelijk doorvliegen naar de Europese, Amerikaanse of Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines. Door de uitbreiding van het aanbod zal Brussels Airlines vanaf volgend jaar een tiende Airbus A330 in dienst nemen.

'De opening van de Mumbai-route creëert meer dan 200 extra jobs', zegt Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines. 'Met India voegen we een belangrijke markt toe aan onze hub.' Vanaf september kunnen tickets geboekt worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud