Rolls-Royce schrapt 9.000 jobs door luchtvaartcrisis

©REUTERS

De luchtvaartcrisis laat diepe sporen na bij Rolls-Royce, producent van vliegtuigmotoren.

De Britse producent van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gaat minstens 9000 banen schrappen vanwege de coronacrisis en de malaise in de luchtvaartsector. Er werken wereldwijd ongeveer 52.000 mensen bij Rolls-Royce. Door de ontslagronde wil het bedrijf  de jaarlijkse kosten met 1,3 miljard pond (ruim 1,4 miljard euro) verlagen. De herstructureringskosten worden geraamd op 800 miljoen pond. 

'We worden geconfronteerd met een crisis, en moeten ons daarnaar gedragen. Onze klanten passen zich aan, en dat moeten wij ook doen', zegt topman Warren East. Eerder kondigde het bedrijf al aan de productie van luchtvaartmotoren die jaar te verlagen van 450 naar 250. 

De luchtvaartcrisis en de talloze vliegtuigen die al maanden aan de grond staan, laat diepe sporen na bij allerhande leveranciers van Boeing en Airbus. Eerder deze maand moest ook het Belgische chemiebedrijf Solvay nog opbiechten dat het niet goed draait in zijn composietenafdeling. Daar sneuvelen 570 of 1 op 5 jobs. De fabrieken in Manchester, in het Verenigd Koninkrijk, en Tulsa, in de Amerikaanse deelstaat Oklahoma, gaan dicht. Solvay maakt lichtgewichtmaterialen voor vliegtuigen waardoor die minder brandstof verbruiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud