opmerkelijk

Ryanair beperkt vanaf maandag handbagage in cabine

Grotere handbagage mag vanaf maandag niet meer mee aan boord, tenzij u bijbetaalt. ©Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

De budgetvlieger Ryanair voert maandag nieuwe regels in voor de handbagage op zijn vluchten. Tenzij u bijbetaalt, wordt in de cabine slechts één kleine tas toegelaten.

Vandaag mogen passagiers standaard twee stuks handbagage meenemen in de cabine: één groot item (55cm x 40cm x 20cm) en één klein item ter grootte van een handtas (35cm x 20cm x 20cm). Vanaf maandag zullen reizigers nog altijd recht hebben op die twee stuks, maar zal de grootste van de twee sowieso in het bagageruim opgeborgen worden.

Ryanair neemt die maatregel om de inscheping bij vluchten soepeler te laten verlopen. Nu al is het doorgaans zo dat alleen van de eerste negentig passagiers de grotere handbagage in de cabine wordt toegelaten. De andere passagiers worden dan aangesproken om hun koffer of tas in het ruim te laten opbergen. Die werkwijze leidt soms tot woordenwisselingen met boze passagiers, of tot situaties waarbij er uiteindelijk toch geen plaats genoeg blijkt te zijn in de cabine.

Wie toch met twee stuks handbagage in de cabine wil plaatsnemen, zal verplicht worden om de ‘priority’ optie te kopen (5 euro per passagier).

Ryanair verlaagt tegelijk de tarieven voor grotere bagage, van 35 naar 25 euro per ingecheckt item. Elk stuk bagage mag bovendien 20 kilo wegen in plaats van 15 kilo.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content