Advertentie

Ryanair rekent op meer winst

©REUTERS

De goedkope luchtvaartmaatschappij Ryanair denkt dit jaar meer winst te maken dan oorspronkelijk gedacht. Het bedrijf heeft er, net als de hele Europese luchtvaartsector, een goede zomer op zitten.

Ryanair dacht in maart, toen zijn boekjaar begon, tussen 940 en 970 miljoen euro winst te boeken in 2015, maar die verwachting wordt verhoogd naar 1,18 tot 1,23 miljard euro.

De lowcostmaatschappij vervoerde deze zomer meer mensen dan verwacht. Het slechte weer in het noorden van Europa deed heel wat mensen op het vliegtuig stappen naar warmere oorden. Naar verwachting zullen dit jaar 104 miljoen reizigers op een vliegtuig van Ryanair stappen.

'We zijn verrast door het hoge aantal late boekingen tijdens het hoogtepunt van de zomer', verklaarde topman Michael O'Leary in een videoboodschap. 'Het is een bijzonder milde zomer geweest op het vlak van prijsconcurrentie tussen vliegtuigmaatschappijen in Europa.'

Door de lage kerosineprijs kon Ryanair extra goedkope tickets aanbieden. De cijfers van het bedrijf krijgen ook een zetje van het sterke Britse pond. Ook EasyJet, de voonrnaamste concurrent van Ryanair, verhoogde zijn winstprognose. Het bedrijf verwacht nu een winstgroei van 21 procent in vergelijking met vorig jaar, tegen 14 procent groei voordien.

Tijdens de winter verwacht Ryanair dat de concurrentie tussen de luchtvaartmaatschappijen weer wat zal verscherpen. Maar over het algemeen verwacht het bedrijf dat de gemiddelde prijzen tijdens het laatste kwartaal op hetzelfde niveau zullen liggen als vorig jaar. Tot voor kort had Ryanair een daling met 4 tot 8 procent ingecalculeerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud