Swissport gaat naar de beurs

©BELGA

De Chinese eigenaar HNA wil de belangrijkste bagageafhandelaar op Brussels Airport nog dit jaar naar de beurs van Zürich of New York brengen.

Naar verluidt streven de Chinezen een waardering na van minstens 2,7 miljard Zwitserse frank (2,3 miljard euro), gelijk aan de prijs die werd betaald bij de overname van Swissport in 2015.

Met de opbrengst van de beursgang zou HNA zijn financiële moeilijkheden willen verlichten. Het Chinese concern geeft verder geen details over de beursgang.

Swissport is sinds 2011 actief op de luchthaven van Zaventem. Het Zwitserse afhandelingsbedrijf mag de komende drie jaar opnieuw de bagage van alle reizigers van Brussels Airlines afhandelen, en ook andere diensten leveren, zoals het achteruit duwen van de vliegtuigen die klaar zijn voor vertrek.

Swissport telt 1.100 werknemers in België op de luchthaven in Zaventem, Luik, Oostende.

Wereldwijd heeft Swissport circa 65.000 werknemers in dienst op 279 luchthavens in 48 landen in vijf continenten. Jaarlijks verwerkt het bedrijf ongeveer 250 miljoen passagiers en 4,3 miljoen ton vracht. Swissport telt 845 luchtvaartbedrijven tot zijn klanten. De jaaromzet ligt op 2,7 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud