Advertentie

Tot 36.000 banen in gevaar bij United Airlines

De luchtvaartsector is zeer hard geraakt door de coronacrisis. ©REUTERS

Bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines dreigen in de Verenigde Staten 36.000 banen te verdwijnen als na september de Amerikaanse overheid stopt met loonsubsidies. Dat komt neer op 45 procent van het personeelsbestand.

Volgens het bedrijf is sprake van een schatting en wordt nog over vrijwillige vertrekregelingen onderhandeld. Tot nu toe hebben 3.700 medewerkers het bedrijf via een vertrekregeling verlaten.

De luchtvaartsector is zeer hard geraakt door de coronacrisis. Vliegtuigen bleven lange tijd noodgedwongen aan de grond. Omdat het virus in grote delen van de VS, maar ook in andere landen nog altijd sterk rondwaart, loopt het herstel vertraging op. Volgens de maatschappij zal de vraag naar vliegtickets laag blijven tot er een vaccin is.

Sectorgenoten als American Airlines en Delta Air Lines kondigden eerder ook aan ingrepen te overwegen. Bij American wordt nagedacht over meer dan 20.000 ontslagen. Delta heeft bijna 2.600 piloten geïnformeerd over een mogelijke regeling. Verder zijn 7.900 medewerkers van Delta aangemoedigd vervroegd met pensioen te gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud