VLM vliegt naar Birmingham en München

VLM voegt drie steden toe aan haar netwerk. ©vlm

De Belgische luchtvaartmaatschappij VLM Airlines voegt drie bestemmingen toe aan haar netwerk.

VLM Airlines vliegt vanaf 12 februari 2018 van Antwerpen naar drie nieuwe bestemmingen: Birmingham, München en Maribor. Op elke nieuwe route wordt op maandag tot en met vrijdag eenmaal per dag heen en terug gevlogen. De vlucht naar Maribor kan vanuit Antwerpen enkel via een tussenstop in München. 

'Het zijn niet alleen interessante bestemmingen voor zakelijke doeleinden maar zij hebben ook op toeristisch vlak heel wat moois te bieden', zegt Karl Rickard, de nieuwe CEO van VLM Airlines.

De keuze voor Maribor is niet verwonderlijk. VLM Airlines is officieel een Sloveense luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf heeft drie vlieglicenties, waaronder een Sloveense. Maribor, de tweede stad van Slovenië, is een belangrijke hub voor de luchtvaartgroep. SHS Aviation, de holding boven VLM Airlines, is sinds vorig jaar eigenaar van de luchthaven van Maribor.

Vijf bestemmingen

VLM vliegt sinds oktober van Antwerpen naar Londen City, al is het aantal vluchten per week intussen al verminderd. Vanaf 22 januari zal het bedrijf ook naar Zürich vliegen. Enkele weken later komen er dus nog drie bestemmingen bij. Alle vluchten worden uitgevoerd met Fokker 50-toestellen.

De luchtvaartmaatschappij liet eerder doorschemeren in april een lijn van Brussels Airport naar het technologiemekka Shenzhen te willen openen. Het is onduidelijk of dat Chinese plan zal doorgaan.

Chinezen

De Belgische luchtvaartmaatschappij werd na haar faillissement in de zomer van 2016 overgenomen door een groep rond Harm Prins. De Nederlandse zakenman werd eind november aan de kant geschoven door de Chinezen die de plak zwaaien bij VLM Airlines.

SHS Antwerp Aviation, de opvolger van het failliete VLM Airlines, is een onderdeel van de Nederlandse holding SHS Aviation. De holding is voor 60 procent in handen van Nederlanders en voor 40 procent van 'verschillende Chinese investeerders', die het aandeel van Canadese investeerders overnamen. Wie die Chinezen en die Canadezen precies zijn, is onduidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud