Vijf miljoen voor Vlaamse ‘luchtverkeersleider voor drones'

Het systeem van het Vlaamse Unifly moet botsingen tussen drones onderling en tussen drones en vliegtuigen helpen vermijden. ©AFP

De Vlaamse start-up Unifly heeft zopas een tweede kapitaalronde met succes afgerond. Het Japanse Terra Drone tekent voor vier van de vijf miljoen.

Unifly haalde afgelopen maart al het nieuws met een eerste ronde van 1,2 miljoen euro, van het Vlaamse Gewest (SOFI-fonds) en het investeringsfonds QBIC. De spin-off van het Vlaamse onderzoekscentrum Vito ontwikkelde een systeem dat de snelgroeiende vloot van drones in het luchtruim in goede banen moet leiden.

De technologie van Unifly omvat zowel luchtverkeersleiding voor drones (ook wel Unmanned Traffic Management systeem of UTM) als het operationeel beheer van drone activiteiten. Naast Terra Drone tekenen nu ook PMV en, opnieuw QBIC, in op de nieuwe kapitaalronde.

Terra Drone is één van de grootste Japanse spelers in dronemanagement en systeemintegratie. Het bedrijf wil de technologie van Unifly mee aan de man brengen in de APAC-regio (Verre Oosten) en hoopt de ‘wereldwijde standaarden’ voor het beheren van droneverkeer mee te kunnen vastleggen. Unifly is met het verse geld onder meer van plan om fors aan te werven: tegen eind 2018 wil het bedrijf van 12 naar ruim 40 medewerkers groeien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud