Advertentie

Aandeel Lufhansa neemt duikvlucht

Ondanks de halvering van haar belang blijft de familie Thiele de tweede grootste aandeelhouder van Lufthansa. ©AFP

Het aandeel Lufthansa neemt vrijdagmorgen een duik. De reden: de verkoop van aandelen door de erfgenamen van de grootste private aandeelhouder van de luchtvaartmaatschappij.

De erfgenamen van de drie maand geleden overleden miljardair Heinz Hermann Thiele hebben meer dan de helft van hun Lufthansa-aandelen verkocht. Het gaat in totaal om 33 miljoen stuks. Met de verkoop haalde de familiale holding ongeveer 323 miljoen euro binnen. De verkoopprijs lag met 9,80 euro bijna 10 procent onder de slotkoers van Lufhtansa donderdagavond.

Door de verkoop daalt het belang van de familie Thiele van 10,04 naar 4,5 procent. Ze blijft nog altijd de tweede grootste aandeelhouder na de Duitse regering (20%), die het Duitse moederbedrijf van Brussels Airlines vorig jaar naar aanleiding van de coronacrisis ter hulp snelde.

Redding

Thiele had voor de redding van Lufthansa door Berlijn een belang van 15,5 procent in de luchtvaartgroep. Hij was zeer ontevreden over de de voorwaarden van de redding, maar zei uiteindelijk schoorvoetend 'ja' tegen de operatie.

De miljardair, die fortuin maakte met de remmenreus Knorr-Bremse, vond dat Berlijn in ruil voor zijn 9 miljard steun te veel zeggenschap kreeg, als aandeelhouder maar ook over de sanering die onvermijdelijk bleek om de vliegtuigmaatschappij rendabel te houden in het 'nieuwe normaal'. Dat Lufthansa in ruil voor de steun een pak landingsrechten in zijn hubs Frankfurt en München moest afstaan, zinde Thiele evenmin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud