AccorHotels wil belang in Air France-KLM

©REUTERS

AccorHotels laat zijn interesse blijken om een positie bijeen te kopen in de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM. De zakenkrant Les Echos bracht het nieuws, en dat werd door AccorHotels bevestigd.

Volgens Les Echos kijkt Accor , het grootste hotelbedrijf van Europa, vooral naar het belang dat de Franse staat in Air France-KLM heeft. Frankrijk bezit nog ruim 14 procent van de aandelen van Air France-KLM. AccorHotels zei in een verklaring de afgelopen jaren al vaker te hebben gesproken met het luchtvaartconcern, om bijvoorbeeld gezamenlijke platformen rond klantenbinding te ontwikkelen.

Een en ander bevindt zich nog in een vroeg stadium en er is dan ook geen enkele zekerheid dat de onderneming uiteindelijk een belang in Air France-KLM, of een andere deal, zal krijgen, staat ook te lezen in de verklaring. Over een mogelijke overname van het belang van de Franse staat in de luchtvaartgroep zei Accor niets. 

Vanuit de hoek van Air France-KLM en vanuit de Franse regering kwamen er geen reacties. 

Volgens Les Echos overweegt de regering drie opties: haar hele belang aan Accor verkopen, een deel verkopen en de rest houden om zo nog invloed uit te oefenen, of een aandelenruil organiseren zodat de staat een positie verwerft in het hotelbedrijf.

Het aandeel Air France-KLM staat onder stevige druk. Sinds nieuwjaar ging de koers al meer dan 50 procent lager. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud