ACV dreigt met luchthavenstaking in de zomervakantie

Een vliegtuig passeert de controletoren van Skeyes in Zaventem. ©BELGAIMAGE

De christelijke vakbond voert de druk op bij luchtverkeersleider Skeyes. 'We willen de uittocht niet hypothekeren, maar als de directie ons provoceert, zullen we meteen en hard reageren. Voor, tijdens of na de verlofperiode', klinkt het in een persbericht van ACV- Transcom.

Het ACV legt zich niet neer het akkoord dat de directie van Skeyes vrijdag sloot met de socialistische vakbond ACOD over een aantal onderwerpen waar al weken over wordt onderhandeld. Ook de vakbond VSOA ging niet akkoord met het voorstel.

Johan Decuyper, de ceo van Skeyes ©Photo News

Na een  paritair comité vrijdag had Ade christelijke vakbond de indruk dat de directie wil overgaan tot de orde van de dag. ACV en VSOA willen dat de directie met structurele oplossingen komt, maar de directie wil het akkoord met de ACOD niet meer heronderhandelen en enkel nog spreken over de uitwerking ervan. 

Vakbondsman Kurt Callaerts zegt dat de plannen van de directie ten koste gaan van de veiligheid en het privéleven van de werknemers.

Maandag vindt er opnieuw sociaal overleg plaats bij Skeyes.

Luchtruim gesloten

Op 16 mei was het door Skeyes gecontroleerde luchtruim urenlang gesloten door een werkonderbreking van de luchtverkeersleiders. Voor vele luchtvaartbedrijven was dat de spreekwoordelijke druppel. Onder meer Brussels Airport, Brussels Airlines en TUI fly Belgium stapten naar de kortgedingrechter om dwangsommen te eisen indien de dienstverlening van Skeyes nog verstoord zou zijn. Een uitspraak wordt binnenkort verwacht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud