Aer Lingus haalt hakbijl boven

Aer Lingus klaar om te landen op Heathrow ©REUTERS

De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus gaat 500 mensen ontslaan als gevolg van de coronacrisis.

De maatschappij, die ook op Brussels Airport actief is, zag haar operaties terugvallen tot slechts 5 procent in vergelijking met het niveau van voor de crisis. De afgelopen week voerde Aer Lingus 30 vluchten uit, zowat 10 procent van een normale week in juni.

Aer Lingus is streng voor de Ierse interimregering, die 'er niet in geslaagd is stappen te doen die andere Europese lidstaten wel hebben gedaan'. De maatschappij geeft aan dat sommige landen geleidelijk de transportdiensten en de connectiviteit hebben hersteld nadat de Europese Commissie had opgeroepen om dat te doen. Volgens de Britse omroep BBC veroorzaakt de verplichte quarantaine voor iedereen die aankomt in Ierland, ook extra onzekerheid. 

Aer Lingus kondigde eerder al aan de lonen en het aantal werkuren te zullen terugbrengen tot 30 procent van voor de crisis. De bonden gaan in overleg met de directie om het jobverlies te minimaliseren. Aer Lingus maakt deel uit van IAG, waartoe ook British Airways behoort. Bij die maatschappij worden 12.000 banen geschrapt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud