Air Belgium lanceert directe lijn van Zaventem naar Mauritius

Een Air Belgium-vliegtuig. ©BELGA

Vanaf midden december biedt de Waalse luchtvaartmaatschappij Air Belgium de optie aan om vanuit Brussels Airport rechtstreeks naar het Oost-Afrikaanse Mauritius te vliegen.

Air Belgium lanceert midden december een nieuwe directe verbinding van Brussels Airport naar de eilandengroep Mauritius in de Indische Oceaan. Dat heeft de Belgische luchtvaartmaatschappij, die vanuit Charleroi al op Martinique en Guadeloupe vliegt, maandag bekendgemaakt. Vanaf 15 juli worden die vluchten hernomen. In de loop van volgend jaar wil Air Belgium ook naar de Nederlandse Antillen en de VS vliegen. 

6 miljoen
Kapitaal
Enkele weken geleden kreeg Air Belgium 6 miljoen euro toegestopt van Waalse en federale overheidsvehikels.

Corona hakte er stevig in bij Air Belgium, dat enkele weken geleden nog 6 miljoen euro toegestopt kreeg van Waalse en federale overheidsvehikels. Niet alleen de eigen vluchten lagen stil, maar ook veel 'wet lease'-vluchten werden geschrapt. Dat zijn vluchten die Air Belgium uitvoert in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen, die onder meer door de problemen met de Boeing 737 Max onvoldoende vliegtuigen hadden. Dankzij cargo- en repatriëringsvluchten boekte Air Belgium in april en mei een omzet van 10,5 miljoen euro. De maatschappij telt ruim 350 werknemers.

De fundamenten van Air Belgium zijn bijzonder broos. CEO Niky Terzakis richtte het bedrijf in 2016 op om vanuit Charleroi naar China te vliegen, maar moest de ene na de andere tegenvaller slikken. Eerst moest Air Belgium eindeloos wachten op een Belgische vlieglicentie en vier maanden nadat de vluchten naar China waren gestart, werd de lijn stilgelegd door een geschil met zijn Chinese touroperator.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud