Air France-KLM boekt 7 miljard euro verlies

©AFP

De coronacrisis, die het internationaal vliegverkeer in 2020 vleugellam maakte, leidt tot ongeziene verliezen bij Air France-KLM, blijkt uit de jaarresultaten.

De coronapandemie hakt er ook bij de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM zwaar in, leren donderdagochtend de jaarresultaten.

Topman Ben Smith spreekt van de zwaarste crisis ooit in de luchtvaart. Als gevolg van de coronaperikelen boekte de luchtvaartgroep vorig jaar een nettoverlies van 7,1 miljard euro. De omzet daalde met 59 procent naar 11,1 miljard euro.

De luchtvaartgroep kreeg door lockdowns en reisrestricties af te rekenen met een forse daling van het aantal passagiers. Ze verwelkomde in 2020 34 miljoen passagiers, een daling van 67,3 procent, en zag de nettoschuld klimmen naar 11 miljard euro (+ 4,9 miljard euro). Eind december beschikte Air France-KLM over 9,8 miljard euro cash en kredietlijnen.

Personeel

Air France-KLM, dat net als andere luchtvaartgroepen staatssteun kreeg, snoeide vorig jaar in het personeelsbestand en telde eind december 8.700 minder voltijdse banen dan eind 2019.

Op korte termijn wordt weinig beterschap verwacht. Door de reisrestricties verwacht Air France-KLM een ‘uitdagend eerste kwartaal’. De groep verwacht pas een herstel in het tweede en derde kwartaal dankzij de coronavaccinaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud