'Air France-KLM en Etihad werken aan joint venture'

Air France-KLM stapt in de herfst mogelijk in een joint venture met Etihad (Foto: AFP)

De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM en Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, willen 'in de herfst' samen een joint venture creëren. Die moet 'een luchtcorridor' bouwen tussen Europa en het Midden-Oosten.

De Franse krant Le Figaro pakt dinsdag met het bericht uit. Nieuw zijn de speculaties over een samenwerking tussen Air France-KLM en Etihad niet. In maart staken ze een eerste keer de kop op.

Aanvankelijk was vooral sprake van een commerciële alliantie. Op 12 juni gaf Joost Ruentol, de woordvoerder van KLM, een eerste keer toe dat de creatie van een joint venture evenmin uitgesloten was. Volgens Le Figaro gaan de twee partijen nu voluit voor dat laatste scenario.

Herfst

De joint venture zou er in de herfst komen. Ook Etihad-filiaal Air Berlin en Alitalia, dat voor 25 procent in handen is van Air France, zouden in de deal betrokken worden.

Air France-KLM en Etihad bespreken volgens de krant momenteel op welke routes de toekomstige joint venture zal vliegen, het aantal vliegtuigen dat erin zal worden ondergebracht, het marketingbeleid en de winstverdelingen.

Een woordvoerder van Air France-KLM gaf 'geen commentaar' op het krantenbericht.

In 2007 richtte Air France-KLM ook al een joint venture op met Delta Airlines en Alitalia. Dankzij die demarche kreeg de maatschappij een groot deel van de trans-Atlantische vluchten in handen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud