Air France schrapt Freetown op vraag Elysée

©AFP

De Franse regering vraagt Air France om niet meer naar de Sierra Leone te vliegen, één van de drie landen die het hardst getroffen zijn door het ebolavirus. De luchtvaartgroep gaat daar op in.

De Franse regering heeft luchtvaartmaatschappij Air France opgeroepen haar vluchten van en naar Freetown in Sierra Leone tijdelijk op te schorten in verband met de uitbraak van ebola in dat land. Dat werd woensdag bekendgemaakt na afloop van de ministerraad. Air France heeft nog niet gereageerd.

'Rekening houdend met de evolutie van de epidemie en met de toestand van de gezondheidszorg, bevelen de autoriteiten Air France aan om de verbinding met Freetown tijdelijk op te schorten', zo staat in een bericht na de ministerraad. Air France vliegt momenteel drie keer per week naar Freetown. Voor vluchten naar Guinee en Nigeria, twee andere landen waar ebola heerst, geldt de waarschuwing niet.

Fransen die in Sierra Leone verblijven en daar gemist kunnen worden, kunnen het land beter verlaten, aldus de Franse regering. Het besluit is ingegeven door 'de ontwikkeling van de epidemie en de toestand van de gezondheidszorg' in Sierra Leone. Air France liet rond half vier woensdag weten op het verzoek in te gaan.

Nu Air France de vluchten opschort, is Brussels Airlines nog de enige maatschappij die naar Freetown vliegt. Net vandaag woensdag hervatte de Belgische luchtvaartmaatschappij haar vluchten naar de ebolalanden met ondermeer een vlucht naar Freetown. De voorbije dagen kon niet gevlogen worden om operationele redenen.

Senegal sloot immers zijn grenzen voor de ebolalanden en de toestellen van Brussels Airlines maakten daar een tussenlanding op weg naar België. Nu volgen ze de omgekeerde richting: de bemanning die in Zaventem omstapt, wordt in Dakar gewisseld, waarna de vliegtuigen hun weg veder zetten naar Sierra Leone, Guinée en Liberia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud