Advertentie
Advertentie

Airbus neemt hoge vlucht

Tom Enders, CEO van Airbus Group ©Bloomberg

De Europese luchtvaart- en ruimtevaartreus Airbus Group presteerde het voorbije kwartaal beter dan verwacht. Maar toch moet de groep opnieuw een uitzonderlijke uitgave boeken op het militaire programma A400M.

De operationele winst (ebitda) nam in de periode van april tot juni toe met 15 procent tot 1,23 miljard euro. Dat cijfer ligt ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van 1,07 miljard. De omzet groeide nog iets sterker, met 16 procent, tot 16,8 miljard euro. De sterke cijfers zijn vooral te danken aan de hogere productie van commerciële vliegtuigen met op kop het werkpaard de A320.

'We focussen helemaal op het optimaliseren van onze operaties zoals de A350- en de A400M-programma's', aldus CEO Tom Enders, 'maar ook op het beheren van de kosten en de overgang naar de A320. We willen immers onze winst en kaspositie verder verbeteren'. De eerste A350, een tweemotorig vliegtuig voor de lange afstand, werd in december 2014 geleverd.

Airbus Group  mikt nog altijd op een break-even voor zijn A380-programma tegen het einde van het jaar. De A380 is 's werelds grootste passagiersvliegtuig, Airbus verdient er nog altijd geen geld aan. Van de A320neo, de A320 met nieuwe motoren, zou ook voor het begin van 2016 een eerste exemplaar moeten geleverd zijn.

Wanneer de miserie met het militaire transportvliegtuig A400M eindelijk achter de rug zal zijn, is niet duidelijk. Airbus Group boekte het voorbije kwartaal opnieuw een uitzonderlijke uitgave van 290 miljoen euro op dit programma. Belgische bedrijven als Asco, Sonaca, Sabca werken mee aan verschillende Airbus-programma's.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud