'Akkoord tussen Lufthansa en Duitse regering over steunpakket'

©Boris Roessler/dpa

Er is een akkoord tussen de Duitse regering en de luchtvaartmaatschappij Lufthansa over een pakket aan steunmaatregelen. Dat meldt het Duitse persagentschap dpa maandag.

Lufthansa , de Duitse moedergroep van Brussels Airlines, zit door de coronapandemie en het quasi volledig stilvallen van de luchtvaart in slechte papieren. Het bedrijf en de Duitse overheid onderhandelen al weken over steun. Vorige week raakte bekend dat de regeringscommissie die de steunmaatregelen voorbereidde de laatste hand legde aan het officieel aanbod.

Het akkoord moet volgens dpa nog door verschillende partijen worden goedgekeurd, zoals de Europese Commissie en een stuurgroep van de Duitse overheid. En ook binnen Lufthansa moeten bepaalde organen nog het licht op groen zetten.

Volgens de informatie die over de onderhandelingen naar buiten gekomen was, zou de Duitse overheid een reddingspakket ter waarde van 9 miljard euro voorstellen. In ruil daarvoor zou de Duitse staat 20 procent van de aandelen in handen krijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud