Advertentie

Alle vacatures voor Zaventem op één plek

(foto DV) ©Dominic Verhulst / Dotch.be

In de luchthaventerminal van Brussels Airport is maandag het Brussels Airport House ingehuldigd. Dat centraliseert voortaan alle informatie ovr nieuwe jobs, opleidingen en mobiliteit op en naar de luchthaven. Verwacht wordt dat het aantal banen in en rond de luchthaven in tien jaar met 10.000 toeneemt.

Brussels Airport House is een initiatief van de luchthavenuitbater Brussels Airport Company en diverse instanties actief rond werkgelegenheid en openbaar
vervoer zoals VDAB, POM, VOKA, De Lijn, RESOC en Airport Academy.

262 bedrijven stellen op Brussels Airport circa 20.000 mensen te werk. De VDAB heeft in de regio jaarlijks een aanbod van 6.000 tot 7.000 vacatures waarvan het grote deel op de luchthaven zelf. Het werkelijke aantal vacatures ligt echter een pak hoger vermits niet alle bedrijven deze aan de VDAB melden. Vanwege taalvereisten, specifieke technische beroepen, flexibiliteit van deeltijdse jobs, de moeilijke bereikbaarheid bij atypische werkuren en andere factoren blijven vacatures soms lang openstaan.

Verwijzend naar de zeer goede groeiverwachtingen voor de Europese luchtvaartsector stelde Anaud Feist, CEO van de luchthavenuitbater, te verwachten dat het aantal jobs het komende decennium in de luchthavenregio - de tweede economische groeipool van het land - nog met 10.000 zal aangroeien. Zowel in het passagiersverkeer (met 0,5 tot 1 procent) als in de cargo is de groei nu al merkbaar.

VDAB-topman Fons Leroy wees erop dat de Vlaamse regering al in 2008 een tewerkstellingsplan voor de luchthaven opstartte met initiatieven zoals infodagen voor werkzoekenden, opleidingen via de Airport Academy, samenwerking met de andere arbeidsbemiddelingsdiensten en verbetering van het openbaar vervoer naar de luchthaven.

In het Brussels Airport House zal ook iemand van de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris aanwezig zijn, naast de collega's van de VDAB. Volgend jaar wordt ook iemand van de Waalse Forem verwacht. 'Wij reiken ook de hand naar uitzendkantoren om samen te werken', aldus Leroy.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud