Asco langer dicht na cyberaanval

©Lieven Van Assche

Asco, het bedrijf uit Zaventem dat door een cyberaanval al zijn activiteiten sinds een week heeft gestaakt, start zijn systemen geleidelijk weer op, maar heeft de technische werkloosheid wel verlengd tot volgende dinsdag.

Dat maakte de directie bekend in een bericht aan het personeel.

'De situatie blijft complex, maar we zijn er met de hulp van externe expertise in geslaagd te beginnen met een veilige heropstart van onze systemen in de verschillende sites. Dat betekent dat onze activiteiten stap voor stap opnieuw opgestart worden. Daarom is het mogelijk dat uw aanwezigheid toch vereist wordt de komende dagen. Gelieve dus bereikbaar te blijven', zegt de directie in een mededeling aan het personeel.

1.500 werknemers

Asco stelt in totaal 1.500 mensen tewerk van wie ongeveer 1.000 in Zaventem. De rest werkt in de VS, Duitsland en Canada. Het bedrijf levert vliegtuigonderdelen aan alle grote vliegtuigbouwers en aan leveranciers van die bedrijven.

Het bedrijf, dat vorig jaar in Amerikaanse handen viel, werd vorige week vrijdag getroffen door een cyberaanval met ransomware en legde daarop al zijn activiteiten stil. Voor de werknemers werd bij de RVA een aanvraag tot tijdelijke werkloosheid ingediend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud