Asco nog langer dicht door cyberaanval

Werknemers van Asco aan de slag in het bedrijf. ©Sofie Van Hoof

Het luchtvaartbedrijf blijft nog tot en met zondag grotendeels dicht als gevolg van de cyberaanval.

De directie van Asco, het Zaventemse bedrijf dat een tiental dagen geleden getroffen werd door een cyberaanval met ransomware, heeft de tijdelijke werkloosheid opnieuw verlengd, nu tot en met zondag. Dat liet de directie weten aan de werknemers. Er is dinsdag overleg tussen de directie en de vakbonden. 

Een beperkt aantal werknemers is al opnieuw aan de slag, ook in de buitenlandse vestigingen.

Vicky Welvaert, de hr-manager van het bedrijf, zei maandag nochtans aan het persbureau Belga dat de situatie onder controle is en dat de systemen op een veilige manier geleidelijk en voorzichtig heropgestart worden.

Een beperkt aantal werknemers is al opnieuw aan de slag, ook in de buitenlandse vestigingen.

Onderzoek

Het is nog steeds onduidelijk wie aan de basis ligt van de cyberaanval. Het gerechtelijk onderzoek is aan de gang. Asco stelt in totaal 1.500 mensen tewerk, van wie ongeveer 1.000 in Zaventem. De rest werkt in vestigingen in de VS, Duitsland en Canada. Ook in die vestigingen werden de activiteiten als gevolg van de cyberaanval volledig stilgelegd.

Het bedrijf levert vliegtuigonderdelen aan alle grote vliegtuigbouwers en aan leveranciers van die bedrijven. Met die klanten is volgens Welvaert een nauw contact over de stand van zaken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud