Aviapartner verliest groot cargocontract

©BELGA

Aviapartner handelt vanaf 1 mei niet langer de vracht af van Saudi Airlines op Brussels Airport. Swissport neemt het contract over, de 65 betrokken werknemers zijn ongerust.

'De twee bedrijven werken samen om de overdracht van personeel in goede banen te leiden', aldus vakbondsman Jan Verbinnen van het BBTK. 'De CAO 32bis garandeert het behoud van het salaris en de arbeidsvoorwaarden in het geval van een overname. Maar die is hier niet echt van toepassing omdat het gaat om de overdracht van een contract. Natuurlijk zijn we ongerust', aldus Verbinnen.

Luchtvaartmaatschappijen veranderen regelmatig van afhandelaar. Vorig jaar verloor Swissport in Zaventem een zeer groot contract aan Aviapartner voor de afhandeling van de vliegtuigen van Jetairfly, na Brussels Airlines de grootste luchtvaartmaatschappij van het land. Swissport haalde het dan weer van Aviapartner in het gevecht voor Ryanair

Intussen is de toekomst van Aviapartner nog altijd onzeker. In de zomer van vorig jaar sprong de overname van het bedrijf door de Franse private-equitygroep LBO af. LBO is eigenaar van onder meer WFS, gespecialiseerd in de afhandeling van vracht. Dinsdagavond 22u gingen de werknemers van Aviapartner Cargo op Schiphol Amsterdam voor 24 u in staking. Ze willen meer loon en meer inspraak over hun dienstregeling.

Een duidelijke kijk op de financiële toestand bij Aviapartner België is er niet, zelfs de jaarrekening van 2012 is nog altijd niet neergelegd bij de Nationale Bank. Daardoor riskeert het bedrijf sinds einde januari een boete van 3.000 euro.

Ook Swissport België zit in de rode cijfers, zo gaf een woordvoerster onlangs toe, maar dat bedrijf heeft het voordeel deel uit te maken van de grootste afhandelingsgroep ter wereld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud