Bagageproblemen nog niet voorbij op Zaventem

©Photo News

Brussels Airport kampte zaterdag met een technisch defect bij de bagageafhandeling. Een vijftigtal vluchten liep vertraging op, en het zal nog dagen duren voor alle problemen van de baan zijn.

Op Brussels Airport in Zaventem zijn zaterdag tienduizend bagagestukken achtergebleven. Het zal nog enkele dagen duren alvorens die op hun bestemming aankomen. Dat zegt een woordvoerster van Brussels Airport.

In de loop van de ochtend waren problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor urenlang manueel. Pas rond 13 uur kon het computersysteem heropgestart worden.

Vertrokken zonder bagage

Een timing voor de operatie is onmogelijk, omdat we vanuit Zaventem niet elke dag naar alle bestemmingen vliegen. Het zal zeker nog enkele dagen duren.
Woordvoerder Brussels Airport

Heel wat vluchten zijn zonder bagage vertrokken. 'Er zijn tienduizend bagagestukken van verschillende maatschappijen achtergebleven. We zijn begonnen met het nasturen van de koffers naar de diverse bestemmingen', stelt een woordvoerster van de luchthavenuitbater.

'We blijven bagage meesturen met vluchten die zaterdag nog vertrekken. De luchtvaartmaatschappijen steken een handje toe. Een timing voor de operatie is onmogelijk, omdat we vanuit Zaventem niet elke dag naar alle bestemmingen vliegen. Het zal zeker nog enkele dagen duren.'

Drukste periode

De panne viel net in de drukste vakantieperiode. De luchthaven verwacht meer dan 5 miljoen passagiers in de zomermaanden, waarvan 2,7 miljoen in juli. Eind juni was er ook al een computerprobleem met de bagagebanden. Toen bleven enkele duizenden valiezen dagenlang op de luchthaven staan.

Het IT-probleem bij de bagagebanden werd zaterdag rond 13 uur opgelost en om 13u45 meldde de luchthaven dat ook de computers voor de check-in weer operationeel waren. Een vijftigtal vliegtuigen heeft door de technische problemen vertraging opgelopen, gemiddeld met 22 minuten. Het gaat zowel om Europese als langeafstandsvluchten.

Brussels Airport zegt alles te zullen doen om de achtergelaten bagage op de bestemming te krijgen.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud