Beperkte hinder op Zaventem

(foto: DV)

De actie van de luchthavenpolitie leidt niet tot grote problemen op de luchthaven van Zaventem. 'De hinder voor de passagiers valt mee', luidt het zowel bij de vakbonden als bij Brussels Airport.

Het politiepersoneel dat de paspoortcontrole uitvoert, heeft maandagmorgen tussen 8.30 en 8.50 uur 'gerichte prikacties' uitgevoerd. Op die manier wordt geprotesteerd tegen het personeelstekort bij de dienst.     

Zowel de vakbonden als Brussels Airport stellen dat de actie, die gesteund wordt door alle vakbonden, voor weinig hinder zorgde. 'Sowieso zouden de problemen zich enkel voordoen bij de passagiers die buiten de Schengenzone reizen. Maar ook bij die passagiers merken we dat de hinder meevalt. Er staan langere rijen, maar voor wie op tijd naar de luchthaven komt, mag dit geen problemen opleveren', aldus Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport.     

'Het is niet de bedoeling de reizigers te treffen. We willen ons standpunt kracht bijzetten', zegt Vincent Houssin van de liberale vakbond VSOA. 'We wachten nu op een signaal. Als dat er niet komt, valt niet uit te sluiten dat er vandaag (maandag, nvdr.) nog een nieuwe actie volgt.'


   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud