Bijzondere ondernemingsraad maandag bij Brussels Airlines

©BELGA

Bij Brussels Airlines vindt maandag om 12.30 uur een bijzondere ondernemingsraad plaats. Het management zal dan de 'bijkomende maatregelen' toelichten die nodig zijn om Eurowings, waartoe Brussels Airlines behoort, uit de rode cijfers te halen.

Dat staat in de uitnodiging die de vakbonden kregen.

Na de bijzondere ondernemingsraad zal het personeel worden toegesproken op de hoofdzetel van Brussels Airlines, vernam de nieuwsdienst Belga van verschillende bronnen.

Er heerst wat onrust bij Brussels Airlines sinds moedergroep Lufthansa zondagavond een nieuwe winstwaarschuwing de wereld in stuurde. Daarin zei ze dat Eurowings ook dit jaar operationeel verlieslatend zal zijn, hoewel tot dan op break-even werd gemikt. In het eerste kwartaal - traditioneel een zwakker kwartaal in de luchtvaart - leed Eurowings een operationeel verlies van 257 miljoen euro.

Investeerdersdag

'Het management van Eurowings heeft verdere turnaroundmaatregelen genomen, die het binnenkort zal voorstellen', stond ook in het persbericht met de winstwaarschuwing. Dat zal klaarblijkelijk maandag gebeuren, wanneer Lufthansa een investeerdersdag houdt, met aandacht voor de financiën, de strategie en de activiteiten van de groep.

Of maandag concrete besparingen worden voorgesteld, is onzeker. Mogelijk gaat het meer om de grote lijnen van de strategie. 'Lufthansa zou gek zijn om nu, met de vakantie-uittocht voor de deur, harde maatregelen op tafel te leggen', zegt een bron.

Voor het volledige Lufthansa-concern werd de jaarprognose zondagavond bijgeknipt tot een operationele winst van 2 à 2,4 miljard euro. Eerder ging de grootste luchtvaartgroep van Europa nog uit van 2,4 à 3 miljard euro. In het recordjaar 2017 verdiende Lufthansa operationeel nog 3 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud