Bonden positief over herpositionering Brussels Airlines

©REUTERS

De vakbonden bij Brussels Airlines vinden het goed nieuws dat de luchtvaartmaatschappij losgetrokken wordt uit Eurowings, de lagekostendochter van de Duitse moedergroep Lufthansa.

'De beste leerling van de klas mag een bank vooruit.' Zo reageert de liberale vakbondsman Filip Lemberechts op de aankondiging dat de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines een eigen plek krijgt in de Lufthansa-groep, los van Eurowings. De nieuwe positionering van Brussels Airlines bij Lufthansa wordt de komende maanden uitgewerkt.

Tegelijkertijd waarschuwt de ACLVB'er dat 'het de komende maanden werken zal worden om die plaats te behouden'. Daarbij moet er ook worden bespaard: in het derde kwartaal moet een turnaroundplan op tafel liggen.

Fitness

'We scheiden van Eurowings, maar het eerste dat we moeten doen is naar de fitness trekken', zei Brussels Airlines-CEO Christina Foerster volgens de vakbonden aangekondigd tijdens de ondernemingsraad. Foerster gaf geen verdere details of doelstellingen.

We scheiden van Eurowings, maar het eerste dat we moeten doen is naar de fitness trekken.
Christina Foerster
CEO Brussels Airlines

'De nieuwe positie voor Brussels Airlines is positief nieuws', zegt Anita Van Hoof van de socialistische bediendebond BBTK. 'Dit heeft het personeel altijd gevraagd sinds de overname'.

'Ze pakken Brussels Airlines nu aan als een volwassen maatschappij', vindt Paul Buekenhout van de christelijke vakbond ACV Puls. 'De CEO van Lufthansa heeft vastgesteld dat hier veel competenties zitten waarin geïnvesteerd moet worden.'

'Geen marionet'

Over Foerster klonk het bij de vakbonden nog dat ze bewezen heeft dat ze tanden heeft en geen marionet is van Lufthansa-topman Carsten Spohr, zoals bij haar aanstelling wel eens werd gezegd.

Het personeel, dat maandagnamiddag ingelicht wordt op een personeelsvergadering, zal volgens de bonden nu meer gemotiveerd zijn om oplossingen te vinden. De integratie in Eurowings ging voor velen immers niet van harte, zeggen de bonden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud