Bonden schorten acties bij Swissport op

©Photo News

De vakbonden en de directie van bagageafhandelaar Swissport hebben tijdens een verzoeningsvergadering 'een basis voor verdere gesprekken' bereikt. Tot volgende week donderdag komen er zeker geen nieuwe acties.

De vakbonden bij Swissport klagen al enige tijd over een tekort aan personeel. De bonden hadden gevraagd om een concreet plan om het personeelsgebrek op te lossen, maar de gesprekken waren maandagavond afgesprongen, wat dinsdag leidde tot stiptheidsacties.

Woensdag werd op de federale overheidsdienst Werk voor het eerst samengezeten met een sociaal bemiddelaar. 'Die gesprekken hebben een resultaat opgeleverd. Er is een tekst die een goede basis vormt voor het verderzetten van de onderhandelingen', reageert Olivier Van Camp (BBTK) na afloop van het bijna vijf uur durende overleg. 'Volgende week donderdag gaan we daarover opnieuw samenzitten met de directie.'

Nieuwe vakbondsacties zijn tot dan uitgesloten. Bij het volgende overleg zou het opnieuw gaan om rechtstreekse onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie, dus zonder tussenkomst van een bemiddelaar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud