Brussels Airlines annuleert kwart Europese vluchten

© Dominic Verhulst © Dominic Verhulst

Brussels Airlines annuleert 23 procent van zijn vluchten in Europa als gevolg van het coronavirus.

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, die deel uitmaakt van de Lufthansa-groep, schrapt tussen 8 en 28 maart 23 procent van haar vluchten in Europa omdat de vraag als gevolg van de verspreiding van het coronavirus in Europa sterk is teruggevallen.

Door de daling van het aantal passagiers en de terugval van vooral bedrijfsklanten had Brussels Airlines eerder al besloten zijn vluchtfrequenties op enkele bestemmingen in Italië met 30 procent te verlagen. Dat waren de vluchten naar en van Milaan, Venetië, Rome, Bologna en Turijn.

Nu worden ook bijkomende vluchten van en naar Italië en de rest van Europa geannuleerd. Concreet wordt een 20-tal vluchten per dag vanuit Brussel geschrapt.

Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden gecontacteerd en omgeboekt op andere beschikbare vluchten, is bij Brussels Airlines te horen. Als ze niet meer wensen te reizen kunnen ze ervoor kiezen het volledige bedrag terug te krijgen.

Brussels Airlines vliegt vanuit Brussel op meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in zwart Afrika. Naast Afrika biedt de maatschappij meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, drie in Noord-Amerika en Tel Aviv (Israël). Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten worden jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers vervoerd.

De internationale luchtvaartfederatie IATA becijferde de impact van corona op de sector donderdag op 113 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud