Advertentie

Brussels Airlines koopt zeven Airbussen

Brussels Airlines heeft al 10 A330's in zijn vloot. ©Brussels Airlines

Lufthansa vervangt de komende jaren zeven langeafstandsvliegtuigen van dochtermaatschappij Brussels Airlines.

Brussels Airlines heeft zeven tweedehands Airbussen van het model A330-300 gekocht die in 2018 en 2019 zeven oude A330's moeten vervangen. Dat deelde het bedrijf maandag mee. De Belgische luchtvaartmaatschappij vervangt op die manier het grootste deel van haar vloot van 10 langeafstandsvliegtuigen. 

Dit is het grootste investeringsdossier in onze 15-jarige geschiedenis.
Brussels Airlines

Brussels Airlines spreekt over 'het grootste investeringsdossier in zijn 15-jarige geschiedenis'. Het bedrag van de operatie wordt niet bekendgemaakt, maar het gaat vermoedelijk om honderden miljoenen euro's.

Volgens Brussels Airlines zijn er verschillende voordelen aan de A330-300 CEO verbonden. Zo kunnen de vliegtuigen meer vracht en passagiers meenemen en kunnen ze verder vliegen dan de huidige toestellen. Bovendien zijn de nieuwe toestellen allemaal uitgerust met dezelfde recente motoren van Rolls Royce, die minder geluid maken en minder brandstof vereisen. Dat alle langeafstandsvliegtuigen van Brussels Airlines nu dezelfde motor hebben (en niet langer drie verschillende), vergemakkelijkt ook het onderhoud.  

Lufthansa

Het is Lufthansa  de eigenaar van Brussels Airlines, die de tweedehands voertuigen heeft gekocht, naar verluidt van twee Aziatische luchtvaartmaatschappijen. De bestelling werd na een 'diepgaande studie' met Lufthansa goedgekeurd door de raad van bestuur.

De beslissing was dringend nodig omdat de leasetermijn van zeven oudere toestellen (A330-200 en A330-300) vanaf volgend jaar ten einde loopt. De tweedehandsvliegtuigen, die minder dan tien jaar oud zijn en dus nog makkelijk 15 jaar kunnen vliegen, krijgen een volledig vernieuwde cabine.

De vervanging van de langeafstandsvloot was de eerste grote beslissing die moest worden genomen sinds Brussels Airlines volledig in handen is van het Duitse Lufthansa. 

'Slechts enkele maanden na de complete overname van Brussels Airlines neemt Lufthansa namens Eurowings (de lagekostendochter waaronder Brussels Airlines moet vallen, red.) een belangrijke investeringsbelissing en bevestigt het daarmee zijn vertrouwen in de duurzame toekomst en ontwikkeling van Brussels Airlines', zegt Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, tevreden. 

Thomas Cook

Eerder dit jaar kondigde Brussels Airlines aan dat het alle activiteiten, inclusief twee toestellen, van Thomas Cook Airlines Belgium overneemt

Brussels Airlines had begin dit jaar een vloot van 51 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij vervoerde 7,7 miljoen reizigers in 2016. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud