Brussels Airlines krijgt nieuwe Belgische CFO

Dieter Vranckx is de nieuwe CFO van Brussels Airlines. ©RV DOC

De Belgische Lufthansa-boy Dieter Vranckx wordt de nieuwe financieel directeur van Brussels Airlines.

Dat vernam De Tijd. 

Vranckx was tot voor kort de belangrijkste Belg in de hiëarchie van Lufthansa, het Duitse moederbedrijf van Brussels Airlines.

Hij begon zijn carrière eind jaren 90 bij Sabena, maar verkaste snel naar Swissair. Later vervulde hij verschillende topfuncties in de Lufthansa-groep, die in 2005 de Swissair-opvolger Swiss overnam. Sinds begin 2016 werkt de Belg in Singapore voor Lufthansa als vice president Asia Pacific.

De keuze voor Vranckx is opvallend. De Belg zetelt namelijk ook in de raad van bestuur van Brussels Airlines. Begin januari was hij een van de bestuurders die voor het ontslag van CEO Bernard Gustin stemden. De vier Belgische bestuurders verloren daarbij het pleit tegen de vijf Lufthansa-vertegenwoordigers, inclusief Vranckx. Zo tekende Vranckx mee het doodvonnis van de Belgische CEO. 

Geen vierde directeur

Samen met Gustin moest ook toenmalig CFO Jan De Raeymaeker opstappen. Vranckx komt nu in zijn plaats, en verlaat de raad van bestuur. De Belg zal als 'deputy CEO' ook de afdelingen HR, IT en lobbying leiden.

De Duitse Christina Foerster vervangt Gustin vanaf 1 april officieel als CEO. Foerster, een absolute vertrouwelinge van Lufthansa-CEO Carsten Spohr, wordt als operationeel directeur opgevolgd door de Belg Thibault Demoulin.

Aanvankelijk was Lufthansa van plan om, naast Foerster, Demoulin en de nieuwe CFO, ook een vierde directeur te benoemen. Die vierde persoon moest het gezicht naar de buitenwereld vormen en de politieke lobbying op zich nemen.

Maar de extra directeur blijkt intussen geschrapt. Volgens voorzitter Etienne Davignon, die de vierde post bij het ontslag van Gustin zelf aankondigde, is die post 'niet nodig'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud