Brussels Airlines-moeder Lufthansa plant 5.000 aanwervingen

Een Airbus van Lufthansa vertrekt op de luchthaven van Palma de Mallorca, Spanje. ©REUTERS

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft bij wijze van nieuwjaarsboodschap aangekondigd dat ze in 2019 5.000 nieuwe werknemers aanwerft. Brussels Airlines lijkt daarbij grotendeels achter het net te vissen.

Lufthansa  wil met de aanwervingsronde, een onderdeel van een investeringspakket van zo'n 250 miljoen euro, een streep trekken onder 2018. Dat jaar werd gekenmerkt door wat het bedrijf 'een turbulente zomer' noemt, vooral dan bij de lagekostendochter Eurowings, waar sinds dit jaar ook Brussels Airlines deel van uitmaakt.

De luchtvaartmaatschappij maakt de aanwervingsdoelstellingen ook concreet:

  • 1.300 stewards en stewardessen voor de hubs in München en Zürich. 
  • 1.200 nieuwe werknemers voor Lufthansa met allerlei profielen, specifiek voor de hubs in Frankfurt en München.
  • 500 nieuwe piloten, die aan de opleiding mogen beginnen bij het bedrijf.
  • 1.200 technici voor dochter Lufthansa Technik in Duitsland.
  • 600 IT-specialisten in Duitsland.
  • Een 300-tal 'junior employees' die mogen starten en bij het bedrijf gericht zullen opgeleid worden in Duitsland, en nog eens 80 in Zwitserland en Oostenrijk.

Voor Brussels Airlines lijken geen nieuwe aanwervingen voorzien te zijn in het programma. Lufthansa-baas Carsten Spohr toonde zich vorig jaar al streng voor de Belgische maatschappij. Voor de zomer waarschuwde hij al dat hij eerst betere resultaten wilde zien vooraleer hij verder wil investeren in Brussel.

Daarop volgde een gespannen zomer. De nieuwe CEO van Brussels Airlines, Christina Foerster, kreeg meteen een pilotenstaking op haar bord. Ook zij sprak achteraf klare taal in een gesprek met De Tijd. 'Als je altijd denkt vanuit Brussels Airlines zoals het vandaag is, denk je te klein. Het is niet onze ambitie alleen naar België te kijken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud