Advertentie

Brussels Airlines overweegt extra vluchten door grote reishonger

Sinds acht weken merkt Brussels Airlines een stabiel herstel, met een verkoop die week na week stijgt. ©brussels airlines

De verkoop van vliegtickets schiet de hoogte in. Brussels Airlines verwacht tegen de zomer weer al zijn toestellen in de lucht te hebben.

De zomer is in zicht en de luchtvaartsector herleeft. Vorige week kondigde de vliegtuigbouwer Airbus aan zijn productie op te schroeven en ook de luchtvaartmaatschappijen merken een stijgende vraag. Het Duitse Lufthansa wil de komende weken tot 50 vliegtuigen vanonder het stof halen, omdat de vraag naar reizen sterk aan het stijgen is.

'Voor vluchten in juli en augustus ligt de vraag nu tien tot elf keer hoger dan vier weken geleden', zegt bestuurslid Harry Hohmeister in Duitse kranten. Lufthansa wil de komende weken 30 tot 50 vliegtuigen heractiveren. Door de coronapandemie had de maatschappij honderden toestellen aan de grond gezet. 

25%
capaciteit
Op dit moment draait Brussels Airlines op ongeveer 25 procent van de normale capaciteit.

Brussels Airlines

Ook dochtermaatschappij Brussels Airlines zegt momenteel 'zeer goede boekingscijfers' te registreren en overweegt extra vluchten. 'Sinds acht weken merken we een stabiel herstel, met een verkoop die week na week stijgt', zegt woordvoerster Maaike Andries. Concrete cijfers geeft de vliegmaatschappij niet. 'Dat zou niet relevant zijn, aangezien het boekingsgedrag helemaal veranderd is. In vergelijking met 2019 zouden de cijfers nu veel hoger kunnen liggen, maar dat komt doordat reizigers nu veel meer last minute boeken. In normale jaren zijn op dit moment al veel meer reizen lang geleden geboekt.'

'De jongste twee weken is de stijging opvallend sterk', zegt Andries, 'vooral voor Europese weekendvluchten. Daarom bekijken we of we extra vluchten kunnen inleggen naar enkele topbestemmingen in de weekends van juni tot augustus', luidt het. Concreet gaat het om de typische zonbestemmingen Malaga, Alicante, Faro, Heraklion, Ibiza, Las Palmas en Tenerife. 

Op dit moment draait Brussels Airlines op ongeveer 25 procent van de normale capaciteit, zowel naar de Europese als de Afrikaanse bestemmingen. Tegen de zomer verwacht de maatschappij weer alle toestellen in de lucht te hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud