Brussels Airlines schrapt een op de vier banen

1.000 van de 4.000 jobs verdwijnen bij Brussels Airlines. ©Photo News

De ondernemingsraad van Brussels Airlines heeft vrijdag een herstructureringsplan goedgekeurd. 1.000 van de 4.000 jobs verdwijnen.

Nadat eerder deze week de vakbonden en de directie van de luchtvaartmaatschappij een sociaal akkoord hadden bereikt, is het nu officieel: een kwart van het personeel van Brussels Airlines moet vertrekken. De vakbonden willen zoveel mogelijk inzetten op vrijwillige vertrek, om naakte ontslagen te vermijden. In de loop van volgende week moet duidelijk worden om hoeveel mensen dat gaat.

Het jobverlies is onvermijdelijk omdat Brussels Airlines zijn vluchtaanbod fors wil inkrimpen in de nasleep van de coronacrisis. In de plannen van de directie was sprake van ongeveer 30 procent. Nu de herstructurering afgeklopt is, kan Brussels Airlines verdere stappen zetten in zijn reddingsplan: financiering vinden.

Daarvoor onderhandelt het bedrijf met de Belgische overheid, die via haar investeringsmaatschappij FPIM 300 miljoen euro klaar houdt. Ook met eigenaar Lufthansa, waarbij gisteren de staatssteun van 9 miljard euro werd goedgekeurd, voert Brussels Airlines gesprekken over een kapitaalinjectie van 150 miljoen euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud