Brussels Airlines schrapt Washington

©Photo News

Brussels Airlines, de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij, vliegt deze winter niet meer op Washington, het aanbod op Afrika daarentegen wordt uitgebreid.

'Wegens de seizoensgebonden marktvraag, zal de lijnvlucht naar Washington D.C. enkel tijdens het zomerseizoen verzorgd worden', zo meldt Brussels Airlines in een persbericht. De laatste vlucht naar de Amerikaanse hoofdstad vindt plaats op 25 oktober, op 29 maart 2015 zou de lijndienst hervat worden. De beslissing is opmerkelijk want Washington werd pas vorig jaar in juni gelanceerd en op dat ogenblik was er geen sprake van dat die bestemming enkel tijdens de zomer zou aangevlogen worden. Ze verkocht en verkoopt dus duidelijk niet goed.

De (tijdelijke) stopzetting van de vlucht betekent niet dat er geen rechtstreekse vluchten meer zijn van ons land naar de Amerikaanse hoofdstad. United Airlines, dat al sinds het begin van de jaren '90 tussen Brussel en Washington vliegt - en nooit stopte tijdens de zomer wegens een seizoensgebonden vraag - gaat gewoon verder, ook tijdens de winter. United maakt net als Brussels Airlines en Lufthansa deel uit van de marketinggroep Star Alliance. Dat wil zeggen dat Brussels tickets naar Washington blijft verkopen, maar dan op toestellen van partner United.

De Belgische luchtvaartmaatschappij zal haar inspanningen concentreren op haar kernactiviteit, met name Afrika. Ook vanaf de start van het winterseizoen gaat de frequentie naar zes (bestaande) Afrikaanse bestemmingen de hoogte in. Doula en Yaounde (Kameroen) gaan resp. naar zes en vijf wekelijkse vluchten (telkens plus 1). Nairobi krijgt er twee bij en komt op vijf, Luanda gaat van twee naar drie en Kigali en Bujumbura komen op resp. vijf en drie, telkens één meer. Daardoor stijgt het aanbod op Afrika met negen procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud