Brussels Airlines verstevigt marktaandeel

©BELGA

Brussels Airlines vervoerde vorig jaar twee procent meer reizigers en verstevigt op die manier zijn marktaandeel op Brussels Airport. De nationale luchthaven zag zijn trafiek immers met slechts 0,9 procent toenemen.

In 2013 vlogen 5.878.179 passagiers mee met Brussels Airlines, dat zijn er bijna 120.000 meer dan een jaar eerder, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij. De bezettingsgraad ging 0,4 punten hoger tot 69,1 procent de beladingsgraad - dat is inlcusief vracht - steeg met 2,6 punten tot 66,8 procent. Net als Brussels Airport kende Brussels Airlines een dolle decembermaand met een toename van het aantal passagiers met 11,9 procent.

Brussels Airlines zegt dat de groei van het voorbije jaar vooral te danken is aan de uitbreiding van het aanbod naar Afrika en de Verenigde Staten. Er was ook een sterke toename van de vrachtactiviteit, het aantal gevlogen ton-kilometer steeg met 14,21 procent. Over de financiële resultaten deelde de maatschappij niets mee. Eerder circuleerden cijfers van een verlies van 20 tot 40 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud