‘Brussels Airlines wil aanbod richting Amerikaanse Oostkust nog uitbreiden'

©BELGA

Brussels Airlines wil zijn vluchten op de VS de komende jaren uitbouwen tot een volwaardige poot naast de Europese en Afrikaanse activiteit, zegt topman Bernard Gustin.

In een interview legt de CEO van de luchtvaartmaatschappij uit dat hij graag ‘één à twee bestemmingen in het oosten van de VS’ zou toevoegen aan het aanbod van Brussels Airlines. Het bedrijf heeft sinds 2012, na een lange afwezigheid, opnieuw een Amerikaans aanbod.

‘Als de eerste fase van onze ontwikkeling daar slaagt, dan willen we een stap verder gaan’, klinkt het. ‘De Amerikaanse vluchten versterken onze Afrikaanse activiteiten. Tegen 2018 is het de bedoeling om van de VS een volwaardige poot te maken voor de groep, naast de Europese en de Afrikaanse.

Gustin herhaalt ook dat hij pas in 2015 mikt op winst. In 2013 werd het verlies ingeperkt van 90 naar 21 miljoen euro. In 2014 zou het voort verkleind moeten worden, om dan vanaf volgend jaar opnieuw aan te knopen met positieve cijfers. Tegen 2018 zegt de topman te rekenen op een nettoresultaat van 50 miljoen euro.

In een reactie op de rechtszaken die Ryanair heeft aangespannen tegen Brussels Airlines, Thomas Cook en Jetairfly - de Ierse lowcostvlieger klaagt over onwettige steun van de overheid aan zijn concurrenten - benadrukt Gustin nogmaals dat de federale tegemoetkoming ‘volledig gerechtvaardigd is’. ‘Europa en de Belgische autoriteiten erkennen dat’. Hij zegt er wel bij dat hij geen gebruikmaakt van de centen zolang de zaak niet is afgehandeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud