Brussels Airlines wordt langeafstandsexpert Eurowings Group

Brussels Airlines wordt de expert langeafstandsvluchten bij de Eurowings Group van Lufthansa. ©© Clément Philippe

Brussels Airlines zal vanaf volgend jaar de langeafstandsbusiness van de Eurowings Group aansturen, meldt Brussels Airlines dinsdag in een persbericht.

'De succesvolle lancering van de langeafstandsvluchten van Eurowings door Brussels Airlines van Düsseldorf naar New York, Fort Meyers en Miami in april, bevestigt de langeafstandsexpertise van Brussels Airlines', aldus Thorsten Dirks, de CEO van de Eurowings Group, in een persbericht. 'In slechts vijf maanden tijd zijn Eurowings en Brussels Airlines erin geslaagd om een langeafstandsbasis op te zetten in Düsseldorf, waardoor de groep werd versterkt op een van haar belangrijkste Duitse luchthavens', voegde hij eraan toe.

De beslissing over de nieuwe rol voor Brussels Airlines kadert in de integratie met de lagekostentak Eurowings binnen de Eurowings Group van Lufthansa . Eurowings zal de Europese korteafstandsportfolio vanuit Keulen aansturen. 'Door onze krachten te bundelen met Brussels Airlines versterken we niet alleen onze positie als de derde lowcostmaatschappij van Europa, maar stimuleren we ook de verdere groei van de Eurowings Group in de toekomst', legt Dirks uit.

Nieuwe rol in 2019

De implementatie van de rolverdeling tussen Brussels Airlines en Eurowings is voorzien voor volgend jaar. Beide maatschappijen zullen wel korte en langeafstandsvluchten blijven uitvoeren vanuit hun luchthavens in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen, meldt nog Brussels Airlines.

Dirks is ervan overtuigd dat de nieuwe structuur de juiste strategische stap is. 'Het versnipperde Europese luchtvaartlandschap begint zich te consolideren. De nieuwe structuur van Eurowings Group zal het mogelijk maken om aan het roer van deze ontwikkeling te staan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud