Advertentie

Brussels Airlines zet 2 miljoen euro opzij voor geluidsboetes

Behalve passagiers verwacht Brussels Airlines ook veel cargo op de nieuwe vlucht naar en van Mumbai. ©rv

Om binnen twee jaar eventuele geluidsboetes te kunnen betalen provisioneert Brussels Airlines nu al 2 miljoen euro.

Dat bericht de VRT dinsdag. Vliegtuigen die te veel lawaai maken boven Brussel, zullen een boete moeten betalen. Die wordt pas over twee jaar geïnd, maar de topman van Brussels Airlines, Bernard Gustin, trekt er dus nu al geld voor uit. 

Om eventuele boetes voor geluidsoverlast te betalen zet Brussels Airlines 2 miljoen euro opzij.
2 miljoen euro

'Als die boetes worden geïnd, zijn dat extra kosten van 2 miljoen euro voor Brussels Airlines. Dat hebben we zeker niet nodig', zegt Bernard Gustin. Volgens Brussels Airport houden ook andere vliegtuigmaatschappijen rekening met de boetes die ze in de toekomst kunnen krijgen. 

Eindhoven Airport

De luchthaven van Eindhoven probeert meer Vlamingen te verleiden.

Terwijl Brussels Airport worstelt met zijn groei en de overlast voor de omgeving, positioneert de luchthaven van het Nederlandse Eindhoven zich als de 'makkelijkste luchthaven van Vlaanderen'. De regionale luchthaven, net over de Belgische grens, groeide de voorbije jaren stevig bij Nederlandse reizigers, als alternatief voor Schiphol voor goedkope vluchten richting de zon. 

Eindhoven Airport is van oorsprong een militaire luchthaven, waar mettertijd ook civiele vluchten aankwamen en vertrokken. In 2025 zou de luchthaven tien miljoen passagiers per jaar willen verwerken. Bij een gelijkblijvende bezetting van vliegtuigen betekent die groei jaarlijks een kleine 70.000 starts en landingen; 27.000 meer dan het plafond dat eind 2019 wordt bereikt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud